Nieuws Steun Sios'61 via SponsorKliks

Sios ’61 speelt en wint twee keer

VELP – Zaterdag 5 oktober was een bijzondere dag voor korfbalvereniging Sios ’61 uit Velp. Zowel sportief als financieel werd er winst geboekt. ’s Middags speelden de teams hun wedstrijden, ’s avonds deed de club mee met het televisieprogramma Echt waar? bij SBS6.

Als eerste speelde Sios ’61 B1 een thuiswedstrijd tegen Regio uit Vaassen. Het begin was voor Regio. Ze namen een 2-0 voorsprong. Al gauw ging het spel beter bij de jeugd van Sios. Er werd goed gespeeld en veel gescoord. Uiteindelijk won Sios ’61 B1 in een zeer sportieve wedstrijd  met 15-5.

Daarna was het de beurt aan de A1. Het team moest door blessures aangevuld worden met spelers van de B1. Dat hebben zij uitstekend gedaan. Helaas werd de wedstrijd tegen Olympus uit Doetinchem verloren. Wel staat Sios ’61 A1 nog bovenaan in de poule. Ze hebben nog alle kans om kampioen te worden.

Daarna speelde het eerste team van Sios ’61 thuis tegen Olympia uit Borculo. Met enkele spelers van de A1 speelde Sios ’61 een wervelende eerste helft. Aanvallen werden zorgvuldig opgezet en bijna elk schot ging raak. Bij rust was het dan ook 14-4 voor de thuisploeg. De tweede helft begon met een snelle score van Sios. Daarna ging het spel gelijk op. Olympia kon nog wel wat frisse spelers inzetten. Sios bleef sterk spelen en won uiteindelijk dik verdiend met 20-8.

In de avond werd er in het clubhuis op sportpark Overhagen gekeken naar de uitzending van het programma Echt Waar van SBS6. Twee cabaretiers hadden elk 10 stellingen en 10 verenigingen met elk 10 kandidaten  moesten zeggen wie de waarheid sprak. Alle overgebleven kandidaten verdeelden aan het eind de prijs.

Korfbalvereniging Sios ’61 heeft het goed gedaan en won uiteindelijk ruim 10.000 Euro. Het was al met al  een sportieve en gezellige dag bij Sios ’61

Nieuwsbericht delen: Delen via Facebook